Тествах тези Bluetooth слушалки Awei 920BL и бях наистина издухан от техния звук

Тествах тези Bluetooth слушалки Awei 920BL и бях наистина издухан от техния звук

Бях планирал да купя Bluetooth слушалки за слушане на музика от моя смартфон. Модерен дизайн, компактни, добър звук и прилична автономия на работатакива критерии съм поставил при избора на устройство. Купуването слушалки AWEI A920BL беше малко авантюристичен акт, но аз се възползвах от шанса и сега ще говорим за впечатленията си от това придобиване.

Защо се спрях на слушалки AWEI A920BL?

Замислих се за избор на безжична слушалка за себе си. Формата трябваше да е яка и впечатлителна. Предишните ми слушалки LG бяха тромави и неудобни. Не са подходящи за моя стил, макар и да имаха добър звук и отлична автономност.

Awei 920 BL

AWEI 920BL-актуална цена

В съзнанието ми изниква следното – те трябва да бъдат слушалки тип “тапи” с високо качество на звука, метално тяло, компактно дистанционно управление, което побира всичко, включително батерията, в допълнение към панелът трябва да има един контролен бутон  за възпроизвеждане, и разбира се – микрофон, което означава, че наличието на функция за свободни ръце е приоритет. Важен момент е наличието на безжичен протокол Bluetooth 4.0, по-късно ще ви кажа защо.

Трябва да отбележа, че тези опции  са добре представени в повечето модели на пазара, но цената на тези слушалки не е съвсем адекватна. По принцип, аз се натъкнах на модели от $ 40  който отговарят на моите минимални изисквания, поне външно, и до $ 200 – нещо, което се препоръчва от опитни колеги и приятели като опция с добър звук.

Awei 920BL

AWEI 920BL-актуална цена

Прегледах в местните магазини няколко модела в диапазона на $ 60-80, но си помислих, че мога да си ги купя по всяко време, и реших да разгледам предложенията на китайските магазини в тази категория. Загубих се в предложенията на китайските продавачи, никому не известни марки, съмнителни ревюта, писани вероятно от самите продавачи. Реших да не рискувам голяма сума, за това се спрях на цена $ 30. Поръчах модела Awei 920BL.

Опаковка:

Достатъчно голяма, здрава и стилна опаковка с магнитно закопчаване/впечатлен съм/: самата слушалка, две двойки меки силиконови наушници с различни размери, допълнителни накрайници за по добро закрепване към ухото, щипка за захващане на жицата към дрехите, USB кабел. Всичко изглежда много качествено изработено.

Качеството на слушалките е първата точка, по която бях изненадан. Това беше наистина неочаквано. С красив външен вид AWEI A920BL ме плениха, донякъде го очаквах, защото бях видял снимки на продукта, на страницата на продавача. На практика се оказа, че снимките не лъжат. Слушалките изглеждат много впечатляващо.

Тялото на слушалката е изработено от цяло парче алуминии, което му придава много скъп и изтънчен вид. Вградените магнити закрепват слушалките една към друга и позволява да се носят като колие когато не се ползват/ много иновативно/.

Поради липсата на фуги Bluetooth слушалките AWEI A920BL са частично водоустойчиви – производителят ги характеризира като подходящо решение за спорт – пот и пръски не влияят на правилното функциониране.

Двете слушалки са свързани с тънък плосък кабел с дължина от 60 см в силиконова изолация. По-близо до дясната слушалка е пластмасовия панел за управление с бутони. Свръзките на кабела със слушалките и дистанционното управление са направени от каучук и изглеждат доста стабилни. На дистанционното управление са разположени трите бутона за управление. Централния е отговорен за включване/изключване и пауза. В горната и долната част, стилизирани плюс и минус – за контрол на звука и смяна на песни (продължително натискане).

В централният бутон също е интегриран двуцветен LED индикатор – синьо и червено. Червеният светодиод показва необходимост от зареждане на батерията, синият за пълно зареждане. Бързо мигане – в режим на готовност за сдвояване с основното устройство чрез Bluetooth. Освен това, в активно състояние мига синьо с ниска честота, което позволява да намерите слушалките в тъмна стая.

От двете страни на конзолата се намират MicroUSB порт за зареждане и микрофон .

В общи линии, материалите и монтажа на слушалките  AWEI A920BL предизвикват само положителни емоции. Това е качеството на продукта. Но нека да отидем на основната функция на слушалките – качество на възпроизвеждане на музика.

Звук: Bluetooth слушалки AWEI A980BL

И тогава аз бях поразен отново. С качеството на звука от слушалките. Не можех да повярвам на ушите си. Дълбоки дъна, ясни и звънки високи, и всичко, което е между тях звучи доста добре – честотния обхват на слушалките е много широк. Разбира се, много зависи от качеството на източника и устройствата на възпроизвеждане, както и софтуер ( еквалайзер, ефекти).

И наистина, качеството на звука е чисто субективно. Тествах слушалката със смартфони LG G2, Huawei Mate 7, Xiaomi RedMi. Забележка : най-добър саунд осигурява първото устройство, което е известно със своя музикален чип  24-бита / 192 кХц. В допълнение, аз използвам този аудио софтуер Viper4Android FX, който прави звука просто божествен. Китайците показаха по-слаби резултати, но само тогава, когато ги сравнявах директно с LG G2. Не искам да звучи като анти-реклама на по-скъпи марки, но в сравнение със същите “тапи”, Bluetooth слушалките AWEI A920BL показват не по-лоши, а често и по-добри качества.

Важен фактор за добър звук в слушалките – използването на безжичен модул с поддръжка на Bluetooth 4.0, който осигурява достатъчно скорост на връзката, за да излъчва качествена музика.

Автономия: Bluetooth слушалки  AWEI A980BL

Тук стигаме до най-слабото място на Bluetooth слушалки AWEI A920BL. След като това устройството е много компактно то е за сметка на друго. Не е известно инженерите какво качество батерии са успели да натъпчат в малкият пулт за управление, но автономията е точно такава, както е посочено в характеристиките на устройството. По време на експеримента аз бях в състояние да изтръгна максимум 4 часа 35 минути непрекъснато възпроизвеждане на музика при средна сила на звука. В режим на разговори издържа значително по-дълго – около 6 часа.

Колко часа на ден слушаш музика и говориш по телефона с помощта на слушалките определя честотата на зареждане. Лично аз ги зареждам на всеки 3-4 дни. Между другото, пълно зареждане на AWEI A920BL от стандартен USB порт трае малко повече от 2 часа. Ако използвате мощно зарядно е 30-40 минути. В режим на готовност  слушалката изкарва 4-5 дни (120 часа според производителя). Ако отново насочим вниманието към компактността на контролния панел, резултатите са много прилични. В много отношения, те се постигат чрез използването на Bluetooth 4.0, която се характеризира с ниска консумация на енергия.

Ергономия : Bluetooth слушалки AWEI A920BL

На първо място е как слушалките седят в ушите. Всичко е наред, мисля, но моля, имайте предвид, че не съм ангажиран с активен спорт. Въпреки, че производителят е позиционирал продукта като подходящ за спорт. Между другото, меките дифузьори на слушалките използват анатомичните особености на човешкото ухо и осигуряват по-добро закрепване и по-удобно носене.

Дистанционното се напипва добре и бутоните са лесни за използване, там няма оплаквания.

Bluetooth слушалките AWEI A920BL са снабдени с гласови указания на английски език. Възпроизвеждането на музика се заглушава автоматично, когато има входящо обаждане.

Освен това Bluetooth слушалки AWEI A920BL може да работят едновременно с няколко устройства. Това е още едно предимство на протокола Bluetooth 4.0. Например, можете да свържете слушалките с лаптоп или таблет, за да слушате музика или гласов чат, както и връзка със смартфон за телефонни разговори.

При използване на Bluetooth слушалки AWEI A920BL с нови Iphones и устройства с Android в лентата на състоянието се появява нивото на заряд на  батерията. Много удобно.

Awei-920

И още един хубав момент, както може би сте забелязали, е че те са с магнити. Двете слушалки са свързани помежду си и те могат да се носят около врата като амулет, когато не използвате устройството по предназначение.

Резултати: Bluetooth слушалки  AWEI A920BL

Моето заключение е ясно – може да си закупите. Лично аз съм абсолютно доволен от покупката. Прегледът на слушалки Bluetooth AWEI A920BL отговаря на всичките ми изисквания, изразени в началото на прегледа. Разбира се, бих искал по-голяма автономия. Старите ми слушалки LG  могат да осигурят около 10 часа възпроизвеждане с едно зареждане на батерията. Но компактния AWEI A920BL, разбира се е крачка напред и този критерий е много важно за мен.

Мога да кажа, че със сигурност открих (надявам се и за вас) AWEI, като доста прилична марка за аудио оборудване. Мисля, че и други модели слушалки на марката трябва да са доста добри, както във функционалност, качество на материалите и изработката, така и звука. Мисля, че спокойно можете да си купите подходящ модел за вас, като не виждам смисъл да плащате повече за продукти на по-известни марки.

Приятно слушане.

AWEI 920BL-актуална цена

Share this post

Comment (1)

 • Kaloian Hristov Reply

  Страхотни слушалки! Препоръчвам ги на всички!

  Често спортувам – тичам, карам колело или правя тежки преходи в планината.

  Използвам iphone и въпреки, че техните слушалки са добри, определено Не стават за спорт. Сменил и изпробвал съм какви ли не варианти, обаче винаги или ми падат съвсем, или се измъкват леко навън и звука става ужасен или пък попадам на такива с лош звук. Веднъж изпробвах едни други подобни bluetooth спортни слушалки в магазин в София и определено мисля, че бяха много добри – готин саунд, добра визия и стабилно закрепване………..обаче цената им беше брутална и непосилна.

  Случайно попаднах на този сайт търсейки за пореден път решение, прочетох доста подробното описание /Ха като никога има добро и подробно описание на продукт в български сайт/ и реших да ги поръчам. Всъщност поръчах модела Awei 920BL /защото след това поръчах и други модели за моето семейство/.

  Използвам ги вече е месеца и определено мога да кажа, че това е решението – на много прилична цена най-накрая си намерих слушалки, които НЕ ми падат от ушите, непрекъсват заради бързо паднала батерия, имат удивителен звук като от професионална уредба. И най-важното за мен беше, че се отървах от досадните кабели на стандартните iphone слушалки.

  Всеки, които има подобен проблем и обича да спортува /или просто е активен в работа или хоби/ без да пропуска разговори и приятна музика, му препоръчвам да изпробва първо тези.

  14.05.2017 at 15:49

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Pin It on Pinterest

Share This

Сигурна доставка с Еконт Отмяна